Rieten dak in Dronten

De beste rietdekkers in Dronten

Op zoek naar een professionele rietdekker in de buurt van Dronten? Met ons uitgebreide landelijke netwerk zorg je zelf voor het beste rieten dak voor je woning in Dronten. Investeren in een nieuw rieten dakwerk is niet zomaar iets, en daarom bieden wij alleen maar gediplomeerde en ervaren vakmannen aan. Elke vakman uit Dronten heeft verstand van het aanbrengen en onderhouden van rieten dakbedekking en weet voor elk type woning het mooiste rieten dak te maken. Of je nou kiest voor gewoon riet of riet van kunststof, wij helpen je graag verder.

Voordelen voor elke woning

Een rieten dak geeft je huis in Dronten een natuurlijke uitstraling en heeft vele voordelen. Door de isolerende werking van riet is en blijft je woning sneller op de juiste temperatuur. Bovendien gaat het materiaal gemiddeld dertig jaar mee en wordt het bij vervanging gemakkelijk hergebruikt voor onder andere meststof en brandstof. Rieten dakbedekking heeft dus niet alleen voordelen voor je woning in Dronten, maar ook voor het milieu.

Kunstriet
Ondanks de vele pluspunten is een rieten kap helaas niet geschikt voor elke woning in Dronten. De reden hiervoor is dat de hellingshoek van het rieten dak niet kleiner mag zijn dan 45 graden om een goede afwatering te behouden. Breng je riet aan op een dak met een kleinere hellingshoek, dan heb je een grote kans dat het materiaal binnen de kortste keren vergaat omdat het niet de kans heeft gekregen om goed op te drogen. Zonde van de investering dus, maar gelukkig hebben onze rietdekkers uit Dronten hiervoor een oplossing in de vorm van kunstriet.

Deze kunststof rieten dakbedekking is geschikt voor elke woning in Dronten, is bijna onderhoudsvrij en amper te onderscheiden van echte rieten dakbedekking. Dit is bijvoorbeeld een uitstekende oplossing wanneer je in een bosrijke omgeving woont, maar toch graag de luxe uitstraling wilt van een rieten dak.

Plaatsing en onderhoud in Dronten

Het plaatsen van het rieten dak voor je woning in Dronten kan door middel van een open of een gesloten dakconstructie. Elke constructie heeft zijn eigen kenmerken:

  • Traditionele open dakconstructie

De traditionele vorm wordt bijna niet meer uitgevoerd vanwege verhoogde kans op brandgevaar. Op speciaal verzoek is deze optie nog wel mogelijk. Hierbij bevestigt de rietdekker uit %Plaatst% het riet bij deze constructie op latten op het dak. De onderkant van het dak blijft open zodat het riet ook van onderen opdroogt. Deze constructie is handig wanneer er niet geleefd wordt in de ruimte onder het riet, omdat het riet dan geen last krijgt van vocht of damp van onderaf. Vergeet in dit geval niet om de juiste verzekering af te sluiten en veiligheidsmaatregelen te treffen zoals de aanschaf van sprinklers.

  • Dichte dakconstructie

De modernste en meest gekozen manier van het aanbrengen van riet door de rietdekker uit Dronten is met een dichte constructie. Hierbij bevestigt de vakman uit Dronten het riet direct op een gesloten dak. Het dak moet hierbij wel vrij zijn van dampen van onderaf om te voorkomen dat het riet snel vergaat. Met een dichte constructie is het dak beter isolerend en brandwerend dan bij een open constructie.

riet onderhoud

Rietdekker in Dronten

rieten dak plaatsen

Rietdekker in Emmeloord

rietendak plaatsen

Rietdekker in Lelystad

rietdekker aan het werk

Rietdekker in Urk

Onderhoud rieten dak

Naast de juiste constructie zorgen onze rietdekkers uit Dronten ook voor het onderhoud van je rieten dak. Het dak wordt regelmatig schoongemaakt zodat algen, mossen en blad geen kans krijgen om het dak te belemmeren bij het opdrogen. Kleine onregelmatigheden en beschadigingen worden vakkundig en snel gerepareerd om verdere schade te voorkomen.

Door goed onderhoud geniet je langer van het rieten dak op je woning in Dronten en hoef je geen geld uit te geven aan grote reparaties of renovatie. Mocht renovatie toch een keer nodig zijn, dan vervangen onze ervaren rietdekkers uit Dronten de slechte delen van het dak en maken het rieten dak weer als nieuw.

Altijd in de buurt

Wij beschikken over een groot aanbod van de beste rietdekkers uit Dronten om aan je wensen te voldoen. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en bekijk welke opties er allemaal zijn voor jouw rieten dak in Dronten.

Wat zeggen onze klanten?

Review van: Tristan Keijser op 04.12.2022

Ik was blij dat ik voor jullie vakman heb gekozen om een rieten dak te laten plaatsen. Na twee jaar wilden mijn vrouw en ik eens wat anders en gezien de omliggende woningen leek ons een…

Review van: Jesper Scheffers op 03.12.2022

De zolderverdieping is dankzij het rieten dak getransformeerd van opslagplaats voor kleding en kerstspullen naar een mooie logeerkamer. Een erkende vakman was zo gevonden via…

Review van: Senna Koeman op 02.12.2022

Wij wilden graag onze boerderij een opknapbeurt geven met een rieten dal. De specialist van de Rietdekkers heeft een prachtige rieten dak gemaakt, die precies past bij de sfeer van het…

Wat vroegen onze klanten?

Aanvraag van: Floris Manne uit Raamsdonksveer

Wat is de voordelen van een rieten dak? Wij zijn al een tijd aan het kijken voor een rieten dak maar willen de juiste prijs/kwaliteit vinden. Ik denk dat kunststof riet voor ons het meest geschikt…

Aanvraag van: Brent Meeusen uit Boxmeer

Wij willen graag onze woning voorzien van een kunststof rieten dak. Om de natuurlijke uitstraling van de woning te behouden graag hoogwaardig riet gebruiken en dan natuurlijk wel het…

Aanvraag van: Yannick Ligtvoet uit Beek

Graag een scherpe offerte voor het plaatsen van een rieten dak. Het dak beschikt over twee dakkapellen die beide meegenomen moeten worden met het riet. De afmeting van het dak is…