Rieten dak in Etten-Leur

De beste rietdekkers in Etten-Leur

Op zoek naar een professionele rietdekker in de buurt van Etten-Leur? Met ons uitgebreide landelijke netwerk zorg je zelf voor het beste rieten dak voor je woning in Etten-Leur. Investeren in een nieuw rieten dakwerk is niet zomaar iets, en daarom bieden wij alleen maar gediplomeerde en ervaren vakmannen aan. Elke vakman uit Etten-Leur heeft verstand van het aanbrengen en onderhouden van rieten dakbedekking en weet voor elk type woning het mooiste rieten dak te maken. Of je nou kiest voor gewoon riet of riet van kunststof, wij helpen je graag verder.

Voordelen voor elke woning

Een rieten dak geeft je huis in Etten-Leur een natuurlijke uitstraling en heeft vele voordelen. Door de isolerende werking van riet is en blijft je woning sneller op de juiste temperatuur. Bovendien gaat het materiaal gemiddeld dertig jaar mee en wordt het bij vervanging gemakkelijk hergebruikt voor onder andere meststof en brandstof. Rieten dakbedekking heeft dus niet alleen voordelen voor je woning in Etten-Leur, maar ook voor het milieu.

Kunstriet
Ondanks de vele pluspunten is een rieten kap helaas niet geschikt voor elke woning in Etten-Leur. De reden hiervoor is dat de hellingshoek van het rieten dak niet kleiner mag zijn dan 45 graden om een goede afwatering te behouden. Breng je riet aan op een dak met een kleinere hellingshoek, dan heb je een grote kans dat het materiaal binnen de kortste keren vergaat omdat het niet de kans heeft gekregen om goed op te drogen. Zonde van de investering dus, maar gelukkig hebben onze rietdekkers uit Etten-Leur hiervoor een oplossing in de vorm van kunstriet.

Deze kunststof rieten dakbedekking is geschikt voor elke woning in Etten-Leur, is bijna onderhoudsvrij en amper te onderscheiden van echte rieten dakbedekking. Dit is bijvoorbeeld een uitstekende oplossing wanneer je in een bosrijke omgeving woont, maar toch graag de luxe uitstraling wilt van een rieten dak.

Plaatsing en onderhoud in Etten-Leur

Het plaatsen van het rieten dak voor je woning in Etten-Leur kan door middel van een open of een gesloten dakconstructie. Elke constructie heeft zijn eigen kenmerken:

  • Traditionele open dakconstructie

De traditionele vorm wordt bijna niet meer uitgevoerd vanwege verhoogde kans op brandgevaar. Op speciaal verzoek is deze optie nog wel mogelijk. Hierbij bevestigt de rietdekker uit %Plaatst% het riet bij deze constructie op latten op het dak. De onderkant van het dak blijft open zodat het riet ook van onderen opdroogt. Deze constructie is handig wanneer er niet geleefd wordt in de ruimte onder het riet, omdat het riet dan geen last krijgt van vocht of damp van onderaf. Vergeet in dit geval niet om de juiste verzekering af te sluiten en veiligheidsmaatregelen te treffen zoals de aanschaf van sprinklers.

  • Dichte dakconstructie

De modernste en meest gekozen manier van het aanbrengen van riet door de rietdekker uit Etten-Leur is met een dichte constructie. Hierbij bevestigt de vakman uit Etten-Leur het riet direct op een gesloten dak. Het dak moet hierbij wel vrij zijn van dampen van onderaf om te voorkomen dat het riet snel vergaat. Met een dichte constructie is het dak beter isolerend en brandwerend dan bij een open constructie.

riet onderhoud

Rietdekker in Etten-Leur

rieten dak plaatsen

Rietdekker in Geldrop

rietendak plaatsen

Rietdekker in Gemert

rietdekker aan het werk

Rietdekker in Goirle

Onderhoud rieten dak

Naast de juiste constructie zorgen onze rietdekkers uit Etten-Leur ook voor het onderhoud van je rieten dak. Het dak wordt regelmatig schoongemaakt zodat algen, mossen en blad geen kans krijgen om het dak te belemmeren bij het opdrogen. Kleine onregelmatigheden en beschadigingen worden vakkundig en snel gerepareerd om verdere schade te voorkomen.

Door goed onderhoud geniet je langer van het rieten dak op je woning in Etten-Leur en hoef je geen geld uit te geven aan grote reparaties of renovatie. Mocht renovatie toch een keer nodig zijn, dan vervangen onze ervaren rietdekkers uit Etten-Leur de slechte delen van het dak en maken het rieten dak weer als nieuw.

Altijd in de buurt

Wij beschikken over een groot aanbod van de beste rietdekkers uit Etten-Leur om aan je wensen te voldoen. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en bekijk welke opties er allemaal zijn voor jouw rieten dak in Etten-Leur.

Wat zeggen onze klanten?

Review van: Jelte Kleibrink op 25.11.2020

Na lang wikken en wegen hadden wij besloten om een rieten dak te plaatsen. Deze hebben wij gevonden via deze website. We zijn erg kieskeurig maar hadden meerdere offertes ontvang…

Review van: Stef Verheuvel op 24.11.2020

Wij wilden graag onze boerderij een opknapbeurt geven met een rieten dal. De specialist van de Rietdekkers heeft een prachtige rieten dak gemaakt, die precies past bij de sfeer van het…

Review van: Seth Hoeks op 23.11.2020

Dat er een rieten dak zou komen daar waren we wel over uit. Maar er zijn vele soorten riet, ik heb daarom eerst informatie in gewonnen. Hierover was ik erg te spreken waarna ik al gauw…

Wat vroegen onze klanten?

Aanvraag van: Jason Jaceps uit Gemert

Een kunststof rieten dak plaatsen op onze vrijstaande nieuwbouw woning. Ook graag een gedeelte doortrekken bovenop de garage. Een dakkapel zou voor ons als uitkomst bieden om een…

Aanvraag van: Dex Bastiaense uit Westervoort

We zien graag een offerte verschijnen in onze mailbox voor een rieten dak voor een vrijstaande boerderij. Het dak heeft 4 ramen, een raam die omhoog open gaat. Kunt u hiervoor een…

Aanvraag van: Fabian Westermann uit Leiden

Graag een scherpe offerte voor het plaatsen van een rieten dak. Het dak beschikt over twee dakkapellen die beide meegenomen moeten worden met het riet. De afmeting van het dak is…