Rieten dak in Hardinxveld-Giessendam

Het mooiste rieten dak van Hardinxveld-Giessendam?

Een rieten dak aanschaffen om je woning in Hardinxveld-Giessendam extra uitstraling te geven? Dan is De Rietdekkers de beste keuze voor een professionele plaatsing van je rieten dakbedekking. Met oog voor detail en goed inzicht in de omgeving van Hardinxveld-Giessendam weten onze rietdekkers precies wat er bij jouw woning en woonplaats past.

In combinatie met het beste onderhoud dat het riet nodig heeft, zorgt de rietdekker uit Hardinxveld-Giessendam ervoor dat jouw woning met nieuwe rieten overkapping het mooiste huis van Hardinxveld-Giessendam is en blijft.

riet onderhoud

Rietdekker in Hardinxveld-Giessendam

rieten dak plaatsen

Rietdekker in Hellevoetsluis

rietendak plaatsen

Rietdekker in Hendrik-Ido-Ambacht

rietdekker aan het werk

Rietdekker in Hillegom

Voordelen van een rieten dak

Een goede uitstraling van je woning in Hardinxveld-Giessendam is natuurlijk belangrijk, maar dat is niet het enige dat een rieten dak te bieden heeft. Naast een echte eyecatcher is jouw dak ook:

  • Goed te isoleren
  • Milieuvriendelijk
  • Goed voor een levensduur van ongeveer dertig jaar
  • Recyclebaar

Met het natuurlijke karakter van het rieten dak is de aanschaf ervan ook een investering waarmee de waarde van je woning in Hardinxveld-Giessendam stijgt. Door deze keus voor je dak krijgt je huis een luxe uitstraling. Met de goede isolatie van een rieten dak bespaar je op energiekosten, wat het huis ook financieel aantrekkelijker maakt. Zo is het ook mogelijk om na-isolatie uit te laten voeren door onze vakmannen. Bovendien laat je zien dat je bewust bezig bent met het milieu, omdat al het natuurlijke materiaal van een rieten dak hergebruikt wordt wanneer het als dakbedekking niet meer bruikbaar is.

Mogelijkheden van De Rietdekkers

Met de jarenlange ervaring van onze rietdekkers uit Hardinxveld-Giessendam bieden wij verschillende mogelijkheden als het gaat om het rieten dak. Voor ons is elke woning uniek en daarom passen wij ons aanbod graag op je wensen aan. In Hardinxveld-Giessendam en omstreken zijn wij er voor:

  • Professionele bevestiging van het rieten dak
  • Plaatsen of vervangen van de juiste dakconstructie
  • Onderhoud
  • Renovatie

Een kwalitatief goed rieten dak begint bij de juiste dakconstructie. Onze rietdekkers uit Hardinxveld-Giessendam kiezen daarom vaak voor een gesloten constructie, omdat deze manier van aanbrengen van het riet je woning in Hardinxveld-Giessendam brandveiliger en beter isolerend maakt. Ook een traditionele, open dakconstructie is natuurlijk mogelijk, maar een gesloten dakconstructie met riet of kunststof wordt sterk geadviseerd. Het voordeel van deze constructie is dat het meer isolerend is waardoor je minder energiekosten hebt.

Onderhoud in Hardinxveld-Giessendam

Om jouw rieten dak zo lang mogelijk in goede staat te houden, heeft het riet regelmatig onderhoud nodig. Zo verwijderen onze vakmannen uit Hardinxveld-Giessendam mos, algen en bladeren zodat het materiaal goed opdroogt. Ook kleine onregelmatigheden of beschadigingen worden snel gerepareerd om te voorkomen dat het leidt tot lekkage of grotere schade wanneer er niks aan gedaan wordt.

Wanneer er toch sprake is van grotere schade of het dak groen uitslaat, bieden de rietdekkers uit Hardinxveld-Giessendam renovatie aan om het rieten dak weer helemaal op te knappen. Voorbeelden van renovatieklussen zijn het afsnijden en vervangen van grote beschadigde delen van de rieten dakbedekking of het riet behandelen met een middel dat het materiaal vrij maakt van algen. Hierna kan jouw rieten dak in Hardinxveld-Giessendam er weer een lange tijd tegenaan.

De mogelijkheden van kunstriet

Een rieten dakbedekking is helaas niet geschikt voor elke woning in Hardinxveld-Giessendam. Voor deze woningen, met een te kleine hellingshoek van het dak of veel begroeiing rond het huis is er een oplossing: kunststof riet. Deze variant op natuurlijk riet is geschikt voor elke woning en heeft dezelfde voordelen. Door vernieuwingen op het gebied van het kleuren van kunststof is het kunstriet haast niet van echt te onderscheiden. Het geeft je woning in Hardinxveld-Giessendam dezelfde luxe en natuurlijke uitstraling.

Offertes voor rieten dak in Hardinxveld-Giessendam

Via De Rietdekkers neem je eenvoudig en geheel vrijblijvend contact op met een professionele rietdekker uit Hardinxveld-Giessendam. Onze specialist vertelt je graag meer over de mogelijkheden van natuurlijk riet of kunstriet en helpt je bij de keuze voor het beste materiaal. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Wat zeggen onze klanten?

Review van: Lenn Otto op 29.03.2023

Ik was blij dat ik voor jullie vakman heb gekozen om een rieten dak te laten plaatsen. Na twee jaar wilden mijn vrouw en ik eens wat anders en gezien de omliggende woningen leek ons een…

Review van: Lucas Doornhem op 28.03.2023

We liepen al jaren rond met het idee om een rieten dak te plaatsen. Onlangs zijn we overgegaan tot een rieten dak waardoor een rieten dakkapel een logische vervolgkeuze was. Ik ben super…

Review van: Fedde Coret op 27.03.2023

Dat er een rieten dak zou komen daar waren we wel over uit. Maar er zijn vele soorten riet, ik heb daarom eerst informatie in gewonnen. Hierover was ik erg te spreken waarna ik al gauw…

Wat vroegen onze klanten?

Aanvraag van: Pieter Kas uit Spijkenisse

Wij willen graag onze woning voorzien van een kunststof rieten dak. Om de natuurlijke uitstraling van de woning te behouden graag hoogwaardig riet gebruiken en dan natuurlijk wel het…

Aanvraag van: Jochem Brandon uit Doorn

Jaren terug hebben wij al eens een rieten dak laten plaatsen. Deze willen we graag uitbreiden. Voor zover dat mogelijk is. Via jullie horen we graag de kosten voor het verlengen naar de garage…

Aanvraag van: Melle Scharroo uit Dronten

We zien graag een offerte verschijnen in onze mailbox voor een rieten dak voor een vrijstaande boerderij. Het dak heeft 4 ramen, een raam die omhoog open gaat. Kunt u hiervoor een…