Rieten dak in Lichtenvoorde

De beste rietdekkers in Lichtenvoorde

Op zoek naar een professionele rietdekker in de buurt van Lichtenvoorde? Met ons uitgebreide landelijke netwerk zorg je zelf voor het beste rieten dak voor je woning in Lichtenvoorde. Investeren in een nieuw rieten dakwerk is niet zomaar iets, en daarom bieden wij alleen maar gediplomeerde en ervaren vakmannen aan. Elke vakman uit Lichtenvoorde heeft verstand van het aanbrengen en onderhouden van rieten dakbedekking en weet voor elk type woning het mooiste rieten dak te maken. Of je nou kiest voor gewoon riet of riet van kunststof, wij helpen je graag verder.

Voordelen voor elke woning

Een rieten dak geeft je huis in Lichtenvoorde een natuurlijke uitstraling en heeft vele voordelen. Door de isolerende werking van riet is en blijft je woning sneller op de juiste temperatuur. Bovendien gaat het materiaal gemiddeld dertig jaar mee en wordt het bij vervanging gemakkelijk hergebruikt voor onder andere meststof en brandstof. Rieten dakbedekking heeft dus niet alleen voordelen voor je woning in Lichtenvoorde, maar ook voor het milieu.

Kunstriet
Ondanks de vele pluspunten is een rieten kap helaas niet geschikt voor elke woning in Lichtenvoorde. De reden hiervoor is dat de hellingshoek van het rieten dak niet kleiner mag zijn dan 45 graden om een goede afwatering te behouden. Breng je riet aan op een dak met een kleinere hellingshoek, dan heb je een grote kans dat het materiaal binnen de kortste keren vergaat omdat het niet de kans heeft gekregen om goed op te drogen. Zonde van de investering dus, maar gelukkig hebben onze rietdekkers uit Lichtenvoorde hiervoor een oplossing in de vorm van kunstriet.

Deze kunststof rieten dakbedekking is geschikt voor elke woning in Lichtenvoorde, is bijna onderhoudsvrij en amper te onderscheiden van echte rieten dakbedekking. Dit is bijvoorbeeld een uitstekende oplossing wanneer je in een bosrijke omgeving woont, maar toch graag de luxe uitstraling wilt van een rieten dak.

Plaatsing en onderhoud in Lichtenvoorde

Het plaatsen van het rieten dak voor je woning in Lichtenvoorde kan door middel van een open of een gesloten dakconstructie. Elke constructie heeft zijn eigen kenmerken:

  • Traditionele open dakconstructie

De traditionele vorm wordt bijna niet meer uitgevoerd vanwege verhoogde kans op brandgevaar. Op speciaal verzoek is deze optie nog wel mogelijk. Hierbij bevestigt de rietdekker uit %Plaatst% het riet bij deze constructie op latten op het dak. De onderkant van het dak blijft open zodat het riet ook van onderen opdroogt. Deze constructie is handig wanneer er niet geleefd wordt in de ruimte onder het riet, omdat het riet dan geen last krijgt van vocht of damp van onderaf. Vergeet in dit geval niet om de juiste verzekering af te sluiten en veiligheidsmaatregelen te treffen zoals de aanschaf van sprinklers.

  • Dichte dakconstructie

De modernste en meest gekozen manier van het aanbrengen van riet door de rietdekker uit Lichtenvoorde is met een dichte constructie. Hierbij bevestigt de vakman uit Lichtenvoorde het riet direct op een gesloten dak. Het dak moet hierbij wel vrij zijn van dampen van onderaf om te voorkomen dat het riet snel vergaat. Met een dichte constructie is het dak beter isolerend en brandwerend dan bij een open constructie.

riet onderhoud

Rietdekker in Lichtenvoorde

rieten dak plaatsen

Rietdekker in Lochem

rietendak plaatsen

Rietdekker in Lunteren

rietdekker aan het werk

Rietdekker in Malden

Onderhoud rieten dak

Naast de juiste constructie zorgen onze rietdekkers uit Lichtenvoorde ook voor het onderhoud van je rieten dak. Het dak wordt regelmatig schoongemaakt zodat algen, mossen en blad geen kans krijgen om het dak te belemmeren bij het opdrogen. Kleine onregelmatigheden en beschadigingen worden vakkundig en snel gerepareerd om verdere schade te voorkomen.

Door goed onderhoud geniet je langer van het rieten dak op je woning in Lichtenvoorde en hoef je geen geld uit te geven aan grote reparaties of renovatie. Mocht renovatie toch een keer nodig zijn, dan vervangen onze ervaren rietdekkers uit Lichtenvoorde de slechte delen van het dak en maken het rieten dak weer als nieuw.

Altijd in de buurt

Wij beschikken over een groot aanbod van de beste rietdekkers uit Lichtenvoorde om aan je wensen te voldoen. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en bekijk welke opties er allemaal zijn voor jouw rieten dak in Lichtenvoorde.

Wat zeggen onze klanten?

Review van: Luca Brandon op 31.03.2020

Normaliter is een rieten dak erg prijzig. Ik heb daarom verschillende offertes opgevraagd via deze website. Binnen een dag had ik de knoop doorgehakt en kon ik een afspraak maken voor…

Review van: Pieter Hellevoort op 30.03.2020

Het rieten dak van ons huis hebben we laten plaatsen door De Rietdekkers. Deze is geplaatst door een vakman en dat kun je wel zien. Alles is tot in de puntjes verwerkt, wij hebben erg veel…

Review van: Milo Blom op 29.03.2020

Na lang wikken en wegen hadden wij besloten om een rieten dak te plaatsen. Deze hebben wij gevonden via deze website. We zijn erg kieskeurig maar hadden meerdere offertes ontvang…

Wat vroegen onze klanten?

Aanvraag van: Maxim Tammerijn uit Ridderkerk

Wij willen graag onze woning voorzien van een kunststof rieten dak. Om de natuurlijke uitstraling van de woning te behouden graag hoogwaardig riet gebruiken en dan natuurlijk wel het…

Aanvraag van: Mart Lagerweij uit Waalre

Graag een scherpe offerte voor het plaatsen van een rieten dak. Het dak beschikt over twee dakkapellen die beide meegenomen moeten worden met het riet. De afmeting van het dak is…

Aanvraag van: Roan Scherms uit Brielle

Jaren terug hebben wij al eens een rieten dak laten plaatsen. Deze willen we graag uitbreiden. Voor zover dat mogelijk is. Via jullie horen we graag de kosten voor het verlengen naar de garage…