Rieten dak in Naaldwijk

De beste rietdekkers in Naaldwijk

Op zoek naar een professionele rietdekker in de buurt van Naaldwijk? Met ons uitgebreide landelijke netwerk zorg je zelf voor het beste rieten dak voor je woning in Naaldwijk. Investeren in een nieuw rieten dakwerk is niet zomaar iets, en daarom bieden wij alleen maar gediplomeerde en ervaren vakmannen aan. Elke vakman uit Naaldwijk heeft verstand van het aanbrengen en onderhouden van rieten dakbedekking en weet voor elk type woning het mooiste rieten dak te maken. Of je nou kiest voor gewoon riet of riet van kunststof, wij helpen je graag verder.

Voordelen voor elke woning

Een rieten dak geeft je huis in Naaldwijk een natuurlijke uitstraling en heeft vele voordelen. Door de isolerende werking van riet is en blijft je woning sneller op de juiste temperatuur. Bovendien gaat het materiaal gemiddeld dertig jaar mee en wordt het bij vervanging gemakkelijk hergebruikt voor onder andere meststof en brandstof. Rieten dakbedekking heeft dus niet alleen voordelen voor je woning in Naaldwijk, maar ook voor het milieu.

Kunstriet
Ondanks de vele pluspunten is een rieten kap helaas niet geschikt voor elke woning in Naaldwijk. De reden hiervoor is dat de hellingshoek van het rieten dak niet kleiner mag zijn dan 45 graden om een goede afwatering te behouden. Breng je riet aan op een dak met een kleinere hellingshoek, dan heb je een grote kans dat het materiaal binnen de kortste keren vergaat omdat het niet de kans heeft gekregen om goed op te drogen. Zonde van de investering dus, maar gelukkig hebben onze rietdekkers uit Naaldwijk hiervoor een oplossing in de vorm van kunstriet.

Deze kunststof rieten dakbedekking is geschikt voor elke woning in Naaldwijk, is bijna onderhoudsvrij en amper te onderscheiden van echte rieten dakbedekking. Dit is bijvoorbeeld een uitstekende oplossing wanneer je in een bosrijke omgeving woont, maar toch graag de luxe uitstraling wilt van een rieten dak.

Plaatsing en onderhoud in Naaldwijk

Het plaatsen van het rieten dak voor je woning in Naaldwijk kan door middel van een open of een gesloten dakconstructie. Elke constructie heeft zijn eigen kenmerken:

  • Traditionele open dakconstructie

De traditionele vorm wordt bijna niet meer uitgevoerd vanwege verhoogde kans op brandgevaar. Op speciaal verzoek is deze optie nog wel mogelijk. Hierbij bevestigt de rietdekker uit %Plaatst% het riet bij deze constructie op latten op het dak. De onderkant van het dak blijft open zodat het riet ook van onderen opdroogt. Deze constructie is handig wanneer er niet geleefd wordt in de ruimte onder het riet, omdat het riet dan geen last krijgt van vocht of damp van onderaf. Vergeet in dit geval niet om de juiste verzekering af te sluiten en veiligheidsmaatregelen te treffen zoals de aanschaf van sprinklers.

  • Dichte dakconstructie

De modernste en meest gekozen manier van het aanbrengen van riet door de rietdekker uit Naaldwijk is met een dichte constructie. Hierbij bevestigt de vakman uit Naaldwijk het riet direct op een gesloten dak. Het dak moet hierbij wel vrij zijn van dampen van onderaf om te voorkomen dat het riet snel vergaat. Met een dichte constructie is het dak beter isolerend en brandwerend dan bij een open constructie.

riet onderhoud

Rietdekker in Naaldwijk

rietendak plaatsen

Rietdekker in Noordwijk

rietdekker aan het werk

Rietdekker in Noordwijkerhout

Onderhoud rieten dak

Naast de juiste constructie zorgen onze rietdekkers uit Naaldwijk ook voor het onderhoud van je rieten dak. Het dak wordt regelmatig schoongemaakt zodat algen, mossen en blad geen kans krijgen om het dak te belemmeren bij het opdrogen. Kleine onregelmatigheden en beschadigingen worden vakkundig en snel gerepareerd om verdere schade te voorkomen.

Door goed onderhoud geniet je langer van het rieten dak op je woning in Naaldwijk en hoef je geen geld uit te geven aan grote reparaties of renovatie. Mocht renovatie toch een keer nodig zijn, dan vervangen onze ervaren rietdekkers uit Naaldwijk de slechte delen van het dak en maken het rieten dak weer als nieuw.

Altijd in de buurt

Wij beschikken over een groot aanbod van de beste rietdekkers uit Naaldwijk om aan je wensen te voldoen. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en bekijk welke opties er allemaal zijn voor jouw rieten dak in Naaldwijk.

Wat zeggen onze klanten?

Review van: Lars Kuit op 27.10.2021

Na lang wikken en wegen hadden wij besloten om een rieten dak te plaatsen. Deze hebben wij gevonden via deze website. We zijn erg kieskeurig maar hadden meerdere offertes ontvang…

Review van: Loek Kamp op 26.10.2021

De zolderverdieping is dankzij het rieten dak getransformeerd van opslagplaats voor kleding en kerstspullen naar een mooie logeerkamer. Een erkende vakman was zo gevonden via…

Review van: Rafael Adelaar op 25.10.2021

Ik was blij dat ik voor jullie vakman heb gekozen om een rieten dak te laten plaatsen. Na twee jaar wilden mijn vrouw en ik eens wat anders en gezien de omliggende woningen leek ons een…

Wat vroegen onze klanten?

Aanvraag van: Sebastiaan Lips uit Hendrik-Ido-Ambacht

Wij willen graag onze woning voorzien van een kunststof rieten dak. Om de natuurlijke uitstraling van de woning te behouden graag hoogwaardig riet gebruiken en dan natuurlijk wel het…

Aanvraag van: Tijn Ramaker uit Rozenburg

We zien graag een offerte verschijnen in onze mailbox voor een rieten dak voor een vrijstaande boerderij. Het dak heeft 4 ramen, een raam die omhoog open gaat. Kunt u hiervoor een…

Aanvraag van: Jacob Vergeer uit Sliedrecht

Wij zijn benieuwd wat het gaat kosten als we een rieten dak willen laten plaatsen voor een 2 onder 1 kap. We zijn al een tijd op zoek naar een partij die dit voor ons kan doen en willen dan…