Rieten dak in Roosendaal

De beste rietdekkers in Roosendaal

Op zoek naar een professionele rietdekker in de buurt van Roosendaal? Met ons uitgebreide landelijke netwerk zorg je zelf voor het beste rieten dak voor je woning in Roosendaal. Investeren in een nieuw rieten dakwerk is niet zomaar iets, en daarom bieden wij alleen maar gediplomeerde en ervaren vakmannen aan. Elke vakman uit Roosendaal heeft verstand van het aanbrengen en onderhouden van rieten dakbedekking en weet voor elk type woning het mooiste rieten dak te maken. Of je nou kiest voor gewoon riet of riet van kunststof, wij helpen je graag verder.

Voordelen voor elke woning

Een rieten dak geeft je huis in Roosendaal een natuurlijke uitstraling en heeft vele voordelen. Door de isolerende werking van riet is en blijft je woning sneller op de juiste temperatuur. Bovendien gaat het materiaal gemiddeld dertig jaar mee en wordt het bij vervanging gemakkelijk hergebruikt voor onder andere meststof en brandstof. Rieten dakbedekking heeft dus niet alleen voordelen voor je woning in Roosendaal, maar ook voor het milieu.

Kunstriet
Ondanks de vele pluspunten is een rieten kap helaas niet geschikt voor elke woning in Roosendaal. De reden hiervoor is dat de hellingshoek van het rieten dak niet kleiner mag zijn dan 45 graden om een goede afwatering te behouden. Breng je riet aan op een dak met een kleinere hellingshoek, dan heb je een grote kans dat het materiaal binnen de kortste keren vergaat omdat het niet de kans heeft gekregen om goed op te drogen. Zonde van de investering dus, maar gelukkig hebben onze rietdekkers uit Roosendaal hiervoor een oplossing in de vorm van kunstriet.

Deze kunststof rieten dakbedekking is geschikt voor elke woning in Roosendaal, is bijna onderhoudsvrij en amper te onderscheiden van echte rieten dakbedekking. Dit is bijvoorbeeld een uitstekende oplossing wanneer je in een bosrijke omgeving woont, maar toch graag de luxe uitstraling wilt van een rieten dak.

Plaatsing en onderhoud in Roosendaal

Het plaatsen van het rieten dak voor je woning in Roosendaal kan door middel van een open of een gesloten dakconstructie. Elke constructie heeft zijn eigen kenmerken:

  • Traditionele open dakconstructie

De traditionele vorm wordt bijna niet meer uitgevoerd vanwege verhoogde kans op brandgevaar. Op speciaal verzoek is deze optie nog wel mogelijk. Hierbij bevestigt de rietdekker uit %Plaatst% het riet bij deze constructie op latten op het dak. De onderkant van het dak blijft open zodat het riet ook van onderen opdroogt. Deze constructie is handig wanneer er niet geleefd wordt in de ruimte onder het riet, omdat het riet dan geen last krijgt van vocht of damp van onderaf. Vergeet in dit geval niet om de juiste verzekering af te sluiten en veiligheidsmaatregelen te treffen zoals de aanschaf van sprinklers.

  • Dichte dakconstructie

De modernste en meest gekozen manier van het aanbrengen van riet door de rietdekker uit Roosendaal is met een dichte constructie. Hierbij bevestigt de vakman uit Roosendaal het riet direct op een gesloten dak. Het dak moet hierbij wel vrij zijn van dampen van onderaf om te voorkomen dat het riet snel vergaat. Met een dichte constructie is het dak beter isolerend en brandwerend dan bij een open constructie.

riet onderhoud

Rietdekker in Roosendaal

rieten dak plaatsen

Rietdekker in Rosmalen

rietendak plaatsen

Rietdekker in Schijndel

rietdekker aan het werk

Rietdekker in Sint-Michielsgestel

Onderhoud rieten dak

Naast de juiste constructie zorgen onze rietdekkers uit Roosendaal ook voor het onderhoud van je rieten dak. Het dak wordt regelmatig schoongemaakt zodat algen, mossen en blad geen kans krijgen om het dak te belemmeren bij het opdrogen. Kleine onregelmatigheden en beschadigingen worden vakkundig en snel gerepareerd om verdere schade te voorkomen.

Door goed onderhoud geniet je langer van het rieten dak op je woning in Roosendaal en hoef je geen geld uit te geven aan grote reparaties of renovatie. Mocht renovatie toch een keer nodig zijn, dan vervangen onze ervaren rietdekkers uit Roosendaal de slechte delen van het dak en maken het rieten dak weer als nieuw.

Altijd in de buurt

Wij beschikken over een groot aanbod van de beste rietdekkers uit Roosendaal om aan je wensen te voldoen. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en bekijk welke opties er allemaal zijn voor jouw rieten dak in Roosendaal.

Wat zeggen onze klanten?

Review van: Sem Lonen op 08.04.2020

Wij wilden graag onze boerderij een opknapbeurt geven met een rieten dal. De specialist van de Rietdekkers heeft een prachtige rieten dak gemaakt, die precies past bij de sfeer van het…

Review van: Duuk Martens op 07.04.2020

De zolderverdieping is dankzij het rieten dak getransformeerd van opslagplaats voor kleding en kerstspullen naar een mooie logeerkamer. Een erkende vakman was zo gevonden via…

Review van: Senna Hanegraaff op 06.04.2020

Normaliter is een rieten dak erg prijzig. Ik heb daarom verschillende offertes opgevraagd via deze website. Binnen een dag had ik de knoop doorgehakt en kon ik een afspraak maken voor…

Wat vroegen onze klanten?

Aanvraag van: Joost Kuit uit Wierden

Een kunststof rieten dak plaatsen op onze vrijstaande nieuwbouw woning. Ook graag een gedeelte doortrekken bovenop de garage. Een dakkapel zou voor ons als uitkomst bieden om een…

Aanvraag van: Wouter Lafleur uit Dieren

We zien graag een offerte verschijnen in onze mailbox voor een rieten dak voor een vrijstaande boerderij. Het dak heeft 4 ramen, een raam die omhoog open gaat. Kunt u hiervoor een…

Aanvraag van: Jordy Lips uit Zutphen

Jaren terug hebben wij al eens een rieten dak laten plaatsen. Deze willen we graag uitbreiden. Voor zover dat mogelijk is. Via jullie horen we graag de kosten voor het verlengen naar de garage…