Rieten dak in Wijk bij Duurstede

De beste rietdekkers in Wijk bij Duurstede

Op zoek naar een professionele rietdekker in de buurt van Wijk bij Duurstede? Met ons uitgebreide landelijke netwerk zorg je zelf voor het beste rieten dak voor je woning in Wijk bij Duurstede. Investeren in een nieuw rieten dakwerk is niet zomaar iets, en daarom bieden wij alleen maar gediplomeerde en ervaren vakmannen aan. Elke vakman uit Wijk bij Duurstede heeft verstand van het aanbrengen en onderhouden van rieten dakbedekking en weet voor elk type woning het mooiste rieten dak te maken. Of je nou kiest voor gewoon riet of riet van kunststof, wij helpen je graag verder.

Voordelen voor elke woning

Een rieten dak geeft je huis in Wijk bij Duurstede een natuurlijke uitstraling en heeft vele voordelen. Door de isolerende werking van riet is en blijft je woning sneller op de juiste temperatuur. Bovendien gaat het materiaal gemiddeld dertig jaar mee en wordt het bij vervanging gemakkelijk hergebruikt voor onder andere meststof en brandstof. Rieten dakbedekking heeft dus niet alleen voordelen voor je woning in Wijk bij Duurstede, maar ook voor het milieu.

Kunstriet
Ondanks de vele pluspunten is een rieten kap helaas niet geschikt voor elke woning in Wijk bij Duurstede. De reden hiervoor is dat de hellingshoek van het rieten dak niet kleiner mag zijn dan 45 graden om een goede afwatering te behouden. Breng je riet aan op een dak met een kleinere hellingshoek, dan heb je een grote kans dat het materiaal binnen de kortste keren vergaat omdat het niet de kans heeft gekregen om goed op te drogen. Zonde van de investering dus, maar gelukkig hebben onze rietdekkers uit Wijk bij Duurstede hiervoor een oplossing in de vorm van kunstriet.

Deze kunststof rieten dakbedekking is geschikt voor elke woning in Wijk bij Duurstede, is bijna onderhoudsvrij en amper te onderscheiden van echte rieten dakbedekking. Dit is bijvoorbeeld een uitstekende oplossing wanneer je in een bosrijke omgeving woont, maar toch graag de luxe uitstraling wilt van een rieten dak.

Plaatsing en onderhoud in Wijk bij Duurstede

Het plaatsen van het rieten dak voor je woning in Wijk bij Duurstede kan door middel van een open of een gesloten dakconstructie. Elke constructie heeft zijn eigen kenmerken:

  • Traditionele open dakconstructie

De traditionele vorm wordt bijna niet meer uitgevoerd vanwege verhoogde kans op brandgevaar. Op speciaal verzoek is deze optie nog wel mogelijk. Hierbij bevestigt de rietdekker uit %Plaatst% het riet bij deze constructie op latten op het dak. De onderkant van het dak blijft open zodat het riet ook van onderen opdroogt. Deze constructie is handig wanneer er niet geleefd wordt in de ruimte onder het riet, omdat het riet dan geen last krijgt van vocht of damp van onderaf. Vergeet in dit geval niet om de juiste verzekering af te sluiten en veiligheidsmaatregelen te treffen zoals de aanschaf van sprinklers.

  • Dichte dakconstructie

De modernste en meest gekozen manier van het aanbrengen van riet door de rietdekker uit Wijk bij Duurstede is met een dichte constructie. Hierbij bevestigt de vakman uit Wijk bij Duurstede het riet direct op een gesloten dak. Het dak moet hierbij wel vrij zijn van dampen van onderaf om te voorkomen dat het riet snel vergaat. Met een dichte constructie is het dak beter isolerend en brandwerend dan bij een open constructie.

riet onderhoud

Rietdekker in Wijk bij Duurstede

rieten dak plaatsen

Rietdekker in Woerden

rietendak plaatsen

Rietdekker in Woudenberg

rietdekker aan het werk

Rietdekker in Zeist

Onderhoud rieten dak

Naast de juiste constructie zorgen onze rietdekkers uit Wijk bij Duurstede ook voor het onderhoud van je rieten dak. Het dak wordt regelmatig schoongemaakt zodat algen, mossen en blad geen kans krijgen om het dak te belemmeren bij het opdrogen. Kleine onregelmatigheden en beschadigingen worden vakkundig en snel gerepareerd om verdere schade te voorkomen.

Door goed onderhoud geniet je langer van het rieten dak op je woning in Wijk bij Duurstede en hoef je geen geld uit te geven aan grote reparaties of renovatie. Mocht renovatie toch een keer nodig zijn, dan vervangen onze ervaren rietdekkers uit Wijk bij Duurstede de slechte delen van het dak en maken het rieten dak weer als nieuw.

Altijd in de buurt

Wij beschikken over een groot aanbod van de beste rietdekkers uit Wijk bij Duurstede om aan je wensen te voldoen. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en bekijk welke opties er allemaal zijn voor jouw rieten dak in Wijk bij Duurstede.

Wat zeggen onze klanten?

Review van: Tijn Mens op 24.02.2024

Het rieten dak van ons huis hebben we laten plaatsen door De Rietdekkers. Deze is geplaatst door een vakman en dat kun je wel zien. Alles is tot in de puntjes verwerkt, wij hebben erg veel…

Review van: Thomas Korstman op 23.02.2024

Ik was blij dat ik voor jullie vakman heb gekozen om een rieten dak te laten plaatsen. Na twee jaar wilden mijn vrouw en ik eens wat anders en gezien de omliggende woningen leek ons een…

Review van: Tibbe Hak op 22.02.2024

We liepen al jaren rond met het idee om een rieten dak te plaatsen. Onlangs zijn we overgegaan tot een rieten dak waardoor een rieten dakkapel een logische vervolgkeuze was. Ik ben super…

Wat vroegen onze klanten?

Aanvraag van: Jesse Kleijse uit Berkel en Rodenrijs

Wij willen graag onze woning voorzien van een kunststof rieten dak. Om de natuurlijke uitstraling van de woning te behouden graag hoogwaardig riet gebruiken en dan natuurlijk wel het…

Aanvraag van: Brent Hehl uit Wormer

Wat is de voordelen van een rieten dak? Wij zijn al een tijd aan het kijken voor een rieten dak maar willen de juiste prijs/kwaliteit vinden. Ik denk dat kunststof riet voor ons het meest geschikt…

Aanvraag van: Jimmy Arens uit Harlingen

Graag een scherpe offerte voor het plaatsen van een rieten dak. Het dak beschikt over twee dakkapellen die beide meegenomen moeten worden met het riet. De afmeting van het dak is…